Program All-inclusive skrbi za starije osobe (PACE)

Autor: Debra Bakerjian, PhD, APRN
Urednica sekcije: doc. dr. sc. Tajana Pavić, dr. med.
Prijevod: Vanda Eđed Šimić, dr. med.,
Matea Drlje, dr. med.

Program all-inclusive skrbi za starije osobe je dizajniran za starije osobe koje ispunjavaju uvjete za upis u starački dom, ali žele živjeti kod kuće što je duže moguće. Program uključuje interdisciplinarni tim koji uključuje liječnike, medicinske sestre, fizioterapeute i radne terapeuti, socijalne radnike, nutricioniste i vozače. Usluge se obično pružaju u centru za zdravstvenu skrb odraslih i dostupne su svaki dan. Program nudi prijevoz do centra. Ipak, neke usluge mogu se pružati u domu.

Prgram uključuje medicinsku i stomatološku skrb, dnevni boravak za odrasle (uključujući prijevoz do i od objekta), zdravstvenu i osobnu njegu kod kuće, lijekove na recept, socijalne usluge, rehabilitaciju, hranu, nutricionistističko savjetovanje, i bolnicu i dugotrajnu skrb kada je to potrebno. Paket usluga programa all-inclusive mora uključivati sve Medicare i Medicaid pokrivene usluge i druge usluge određene od strane multidisciplinarnog tima koje su nužne za sudionike programa. Program može zahtijevati mjesečnu naknadu.

Potrebno je zadovoljiti sljedeće uvjete za program:

  • 55 ili stariji

  • Živi u području usluga organizacije programa (u državi s odobrenim pružateljima usluga programa skrbi za starije osobe)

  • Potrebna je razina skrbi kao u staračkom domu (kako je potvrdila svaka država)

  • Biti u stanju živjeti sigurno u zajednici uz pomoć programa all-inclusive programa skrbi za starije osobe

Program all-inclusive skrbi za starije osobe je dostupan samo u određenim područjima zemlje. PACE plan search

(Vidi također Overview of Geriatric Care.)

Više informacija

  • Program of All-inclusive Care for the Elderly (PACE)Program All-inclusive skrbi za starije osobe (PACE)